Sănătate

Studenții la Medicină pot lucra în spitalele COVID. Cum vor fi selectați?

Guvernul va adopta o ordonanță de urgență referitoare la implicare studenților de la facultățile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID19.

 

 


Secretarul de Stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a anunțat miercuri seara că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență referitoare la implicarea studenților de la facultățile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID. El a precizat că s-a luat deja legătura cu universitățile de la care ar urma să provină studenții.

 


Studenții se pot alătura în lupta împotriva COVID

„Ordonanța este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universitățile, am început să creăm listele, deci au început universitățile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenții care s-au înscris și să îi repartizăm. Nu am așteptat adoptarea, știind că a fost în primă lectură și am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a afirmat Raed Arafat.

Șeful DSU a confirmat că proiectul de act normativ are toate avizele obținute, inclusiv CES și de la Consiliul Legislativ.


În completare, prim-ministrul i-a transmis că va trebui să existe o comunicare bine gândită cu studenții care se vor implica în acest program.

„Chiar apreciez în mod deosebit această inițiativă și, într-un fel, studenții pot să dea și ei un exemplu pentru toți. Oricine poate să facă ceva bun în această bătălie trebuie să intre alături de noi în această bătălie. Să gândiți foarte bine comunicarea, interacțiunea, modul de implicare a lor, activitățile efective în care se pot implica, astfel încât să avem o implicare a lor cât mai serioasă și în același timp să simtă susținerea și aprecierea noastră pentru efortul pe care îl fac”, a afirmat premierul.


CITEȘTE ȘI:

Sistemul sanitar din România va fi reconstruit din temelii. Iohannis: „Sunt decis să facem ce nu s-a mai făcut în România”

 


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter