Sănătate

Echipamente pentru secția ATI a Spitalului Clujana, în valoare de peste 400.000 lei

Primăria Cluj-Napoca a lansat un anunț de achiziție publică de echipamente medicale pentru creșterea capacității secției de Terapie Intensivă a Spitalului Clujana.

Echipamente pentru secția ATI a Spitalului Clujana, în valoare de peste 400.000 lei Echipamente pentru secția ATI a Spitalului Clujana, în valoare de peste 400.000 lei

 

 


Contractul scos la licitație vizează furnizarea de echipamente medicale (lot 1 - un ventilator de transport, lot 2 - 10 monitoare funcții vitale, lot 3 - 9 paturi terapie intensivă), necesare pentru proiectul „Creșterea capacității Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin achiziția de echipamente medicale și de protecție medicală”.

 


Valoarea contractului este de 408.399 lei, împărțit astfel: achiziția unui ventilator de transport -  79.832 lei fără TVA, achiziția a 10 monitoare funcții vitale - 109.240 lei fără TVA, achiziția a 9 paturi de terapie intensivă - 219.327 lei fără TVA. Investiția este acoperită din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Spitalul Clujana, în prima linie a luptei cu COVID19

Data limită pentru depunerea ofertelor este 15.12 2020, iar criteriul de atribuire a contractului îl reprezintă prețul cel mai mic.


Amintim că Spitalul Municipal Clujana a intrat în prima linie a luptei anti-COVID în data de 15 octombrie. La doar câteva zile, un focar de COVID19 a izbucnit tocmai în secția ATI a spitalului, un număr de 12 cadre medicale fiind depistate pozitiv la testare. Acest lucru a împiedicat, pentru o perioadă, funcționarea secției la capacitate maximă. În prezent, 17 paturi ATI sunt funcționale la Spitalul Municipal.

CITEȘTE ȘI


Situație CRITICĂ în spitalele din Cluj. Câte locuri mai sunt libere la ATI?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter