Sănătate

Cinci copii au MURIT de COVID19 de la începutul pandemiei și până acum

A crescut numărul de cazuri COVID19 în rândul copiilor, iar cinci dintre ei și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul coronavirus.

cinci-copii-au-murit-de-covid19-de-la-inceputul-pandemiei-si-pana-acum cinci-copii-au-murit-de-covid19-de-la-inceputul-pandemiei-si-pana-acum

 

 


Aproape 20.000 de copii au fost infectați cu COVID-19 de la începutul pandemiei și până în prezent. Din numărul total, cinci copii au murit după ce au fost infectați cu noul coronavirus, potrivit datelor oficiale oferite de reprezentanții Ministerului Sănătații.

De la începutul pandemiei și până în prezent, 6.081 de copii cu vârste între 0 și 9 ani s-au infectat cu COVID-19, și 13.132 de copii cu vârste între 10 și 19 ani, potrivit informațiilor transmise de Ministerul Sănătății.


În prezent sunt internați 241 de copii, dintre care 8 sunt la Terapie Intensivă.

De asemenea, cinci copii au pierdut lupta cu virusul, este vorba despre 3 copii cu vârste între 0 și 9 ani, iar doi copii cu vârste între 10 și 19 ani.

Copii care au murit în urma infectării cu coronavirus aveau și alte afecțiuni medicale, potrivit sursei citate. Primul copil care a murit a fost un băiat de 7 ani din județul Mureș, apoi a urmat un băiat de 4 ani din județul Sibiu, iar luni a murit o fetiță de 4 ani din Iași.


Autoritățile vor să crească numărul de paturi de la ATI la 1.600, în contextul în care se înmulțesc numărul de cazuri de coronavirus în toate categoriile de vârstă. În momentul de față sunt 1.300 de paturi, din care 1.056 sunt deja ocupate.

CITEȘTE ȘI:


CREȘTE numărul de cazuri COVID19 în rândul copiilor, avertizează Ministerul Sănătății

Ultimele Stiri
abonare newsletter