Sănătate

Spitalul Municipal Turda intră în lupta anti-COVID. Câte paturi va asigura?

O secție COVID va funcționa în cadrul Spitalului Municipal Turda, de săptămâna viitoare.

Facebook: Spitalul Municipal Turda Facebook: Spitalul Municipal Turda

 

 


Conducerea Spitalului Municipal Turda a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, în cadrul acestuia va funcționa o secție COVID-19 formată din 22 de paturi (Pavilion Boli Infecțioase) și 4 paturi ATI. Coordonatorul secției va fi doctorul Sturz Ciprian, medic primar pneumolog.

 


Hotărârea a fost luată de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență, cu acordul Instituției Prefectului și Direcției de Sănătate Publică, în contextul epidemiologic actual, din cauza creșterii foarte mari a numărului de cazuri, care depășește capacitatea de preluare de către spitalele suport COVID din municipiul Cluj-Napoca. 

„Compartimentul de Oncologie va funcționa în cadrul Compartimentului Spitalizare de zi aflat la parterul Pavilionului Central. Compartimentele de Dermatologie și Oftalmologie își vor desfășura activitatea în aceleași locații ca și până acum”, transmit reprezentanții spitalului.


Încă 116 paturi COVID și 11 locuri la ATI, săptămâna aceasta

Potrivit prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, 116 paturi simple pentru pacienții cu coronavirus și 11 locuri la terapie intensivă vor fi operaționalizate în cursul acestei săptămâni, în condițiile în care numărul de cazuri noi de COVID19 crește în ritm alarmant la Cluj.

„Spitalele, oricâte ar fi ele, nu vor face față la numărul foarte mare de pozitivi pe care îl avem în fiecare zi. În acest moment, vorbim de o suplimentare a numărului de patrui COVID, atât paturi normale, cât și paturi de terapie intensivă. În această săptămână, se vor operaționaliza 25 de paturi normale COVID și 5 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Militar. La Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale și 4 paturi de ATI, iar la Spitalul Municipal Dej, 30 de paturi normale și 2 paturi de Terapie Intensivă”, a anunțat prefectul Clujului, într-o conferință de presă.


CITEȘTE ȘI

RECORD ABSOLUT de cazuri la Cluj: 722 de persoane, infectate cu COVID19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter