Sănătate

Un bărbat a aflat printr-un SMS că are COVID19, deși nu s-a testat

Un bărbat a aflat prin SMS că este pozitiv COVID-19, deși nu și-a făcut niciun test. Clinica investighează cazul.

un-barbat-a-aflat-printr-un-sms-ca-are-covid19-desi-nu-s-a-testat un-barbat-a-aflat-printr-un-sms-ca-are-covid19-desi-nu-s-a-testat

 

Un bărbat a aflat prin SMS că este pozitiv cu COVID-19, deși el nu și-a făcut niciodată testul pentru a afla dacă este infectat sau nu.


 

Totul a început când bărbatul și-a făcut niște analize de sânge la o clinică privată din Galați. În seara respectivă a primit un mesaj pe telefon în care se specifica faptul că este infectat cu noul coronavirus.


„Noaptea la 22,36 am primit un SMS de pe un număr scurt prin care anunța că sunt pozitiv, eu nefacându-mi niciun test COVID. A urmat o bâlbâială a autorităţilor, atât a companiei care făcea analizele medicale, cât și a celor de la DSP pe care i-am sunat și i-am întrebat dacă sunt în baza lor de date ca fiind pozitiv COVID ”, a spus Răzvan Postoalche pentru Digi24.

A aflat prin SMS că are COVID-19, deși nu s-a testat niciodată!

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi l-au căutat pe platforma coronavirus, iar bărbatul nu figura nici pe lista pacienţilor cu rezultate pozitive şi nici pe cea cu rezultate negative.


„Noi am concluzionat că ar fi putut exista posibilitatea ca cineva să se fi folosit de numărul dumnealui de telefon sau la laboratorul unde domnul și-a făcut analizele să fi fost o eroare și cineva sa fi notat numărul lui de telefon pe o altă fișă de înregistrare”, Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi.

A aflat printr-un SMS că are COVID-19

Clinica unde şi-a făcut analizele bărbatul a anunțat că investighează cazul.


„Compania noastră nu transmite rezultatele analizelor prin SMS, ci doar informează pacienții, prin intermediul acestui canal, cu privire la disponibilitatea rezultatelor analizelor efectuate în cadrul Laboratorului. SMS-ul apărut în spațiul public ca fiind trimis în numele companiei noastre nu a fost trimis de compania noastră”, arată clinica.

Bărbatul din Galați este hotărât să depună plângere la poliție, în urma celor întâmplate.


CITEȘTE ȘI:

Stresul părinților a crescut de când școlile au trecut pe scenariul roșu. Terapeut:„ Părinții se trezesc nevoiți să ocupe postul de profesor”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter