Sănătate

Medicii critică autoritățile pentru că profită de ei. „Gestionarea pandemiei nu se poate face doar pe hârtie și la televizor”

Medicii critică autoritățile pentru că profită de ei. Odată cu apariția epidemiei de COVID-19 în România, medicilor de familie li s-au oferit sarcini grele.

Medicii critică autoritățile pentru că profită de ei. „Gestionarea pandemiei nu se poate face doar pe hârtie și la televizor” Medicii critică autoritățile pentru că profită de ei. „Gestionarea pandemiei nu se poate face doar pe hârtie și la televizor”


 

Medicii de familie consideră că este momentul ca autoritățile să înțeleagă modul în care pandemia ar trebui gestionată, și nicidecum prin birocrație și prin declarații la televizor.


 

Societatea Națională de Medicina Familiei critică autoritățile că profită de medici, cadrelor medicale de familie oferindu-le sarcini grele și diverse, noi pentru specialitatea lor, iar după atâtea luni pandemice, încă nu se ține cont de opiniile celor care intră în contact cu bolnavii de COVID-19 în fiecare zi.


„Se împlinesc șapte luni de la declararea stării de urgență în România, o perioadă suficientă pentru a înțelege care sunt nevoile pacienților și cum ar trebui instituțiile statului să satisfacă într-o cât mai mare măsură aceste nevoi. În 15 martie, odată cu declararea stării de urgență, a avut loc practic blocarea accesului pacienților nonCOVID la spitale, închiderea temporară a celor mai multe cabinete din ambulatoriile de specialitate și transferarea îngrijirilor asigurate până atunci de către spitale și ambulatoriile de specialitate către medicii de familie”, se arată într-un comunicattransmis de Societatea Națională de Medicina Familiei, conform EurActiv.

După șapte luni de pandemie, medicii scot în evidență faptul că situația în loc să se îmbunătățească, se agravează în mod considerabil, în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus.


Societatea Națională de Medicina Familiei mai menționează că autoritățile au început și continuă „să profite în mod repetat de capacitatea de tampon a medicilor de familie, categorie pe care cu îndârjire au uitat să o menționeze în comunicările lor”. Lucru pe care îl consideră anormal.

CITEȘTE ȘI:


Pierderea auzului, simptom COVID-19? Ce spun specialiștii

 

100 de locuri la Spitalul Clujana pentru bolnavii de COVID-19. Câte locuri la ATI?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter