Sănătate

Peste 770 de copii au fost infectați cu COVID-19 în ultimele opt luni

De când s-a răspândit virusul pandemic în România, 771 de copii au fost diagnosticați cu COVID-19.

 

 


Din totalul celor 771 de copii infectați cu COVID-19, 276 la număr au între 0 și 9 ani, iar 495 de copii se încadrează în intervalul de vârstă 10-19 ani.

 


Perioada alegerilor și începerea anului școlar au prezentat și încă prezintă riscuri mari de infectare, chiar dacă zilele respective au fost „cele mai reglementate și respectate”, potrivit ministrului sănătății, Nelu Tătaru.

"O parte dintre ele, fiindcă copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-1-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10-19 ani. (...) Trebuie să gândim că, atât procesul electoral, în sine ziua votului, precum şi ziua în care copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate în acest moment şi cele mai respectate", a afirmat minstrul pentru Digi24.


Pe lângă cele menționate, ministrul a mai adăgat că speră să nu crească mai mult de 2.000 de cazuri pe zi, iar în viitorul apropiat să scadă spre 1.500 de infectări pe zi.

„Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni”, a afirmat ministrul Tătaru, la Digi24.


CITEȘTE ȘI:

Un test de sânge obișnuit îți poate spune cât de grav e dacă te infectezi cu COVID-19

 


FOCARUL de la Câțcău se extinde cu încă 24 de cazuri! Mai sunt locuri în spitalele COVID-19 din Cluj?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter