monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Alin Tișe (PNL): „Inaugurarea noului spital pediatric se va realiza în maxim 3 ani” (P.E.)

Proiectul spitalului pediatric monobloc, construit din fonduri europene, trebuie să satisfacă cele mai riguroase cerințe și standarde medicale pentru cel puțin 25 de ani de acum înainte, spune Alin Tișe, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

 Alin Tișe, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj

 

 


Construirea la Cluj a unui nou spital pediatric monobloc, la standarde europene, cel mai important proiect al următorilor 4 ani. Noul spital pentru copii va fi realizat din fonduri europene.

 


- Domnule președinte Tișe, în ultimul an s-a vorbit tot mai mult despre construirea unui nou spital pediatric. Cât de aproape este momenul în care clujenii vor putea beneficia de noi servicii medicale într-un nou spital?

- Alin Tișe: Voi sublinia de la început faptul că nu ne aflăm în fața unor promisiuni. Construirea noului spital pediatric în sistem monobloc este o certitudine. Consiliul Județean Cluj a obținut – prin lege – un teren cu o suprafața de 16 hectare, teren situat pe strada Borhanciului, foarte aproape de intersecția cu strada Brâncuși. Deja am demarat organizarea concursului internațional de soluții, concurs care ne va furniza cel mai bun proiect pentru un spital pediatric modern, cu facilități extinse, cu utilități și infrastructură capabile să asigure servicii medicale la cel mai înalt nivel. Este cel mai important proiect al următorilor 4 ani și este un proiect care va fi realizat din fonduri europene. Locația noului spital este una extrem de potrivită, fiind conectată la 5 mari tronsoane de acces rutier, inclusiv centura metropolitană. Mai mult, avem asigurat și accesul aerian pe un heliport care va fi parte integrantă a noului complex medical. Consiliul județean nu va face nicio economie de calitate. Proiectul trebuie să satisfacă cele mai riguroase cerințe și standarde medicale pentru cel puțin 25 de ani de acum înainte. Fiind construit din fonduri europene, estimăm că inaugurarea noului spital pediatric se va putea realiza în maxim 3 ani.


Parteneriatul dintre Consiliul județean Cluj și Ministerul Fondurilor Europene este garanția construirii celui mai modern spital pediatric din țară.


Spitalul Pediatric Monobloc, o prioritate majoră pentru județul Cluj. De ce?

Necesitatea dării în folosință a unui Spital Pediatric Monobloc este justificată, în principal, de faptul că secțiile Spitalului de Copii își desfășoară activitatea în numeroase imobile (14 clădiri din 9 locații diferite, dispersate pe întreg teritoriul municipiului Cluj-Napoca), situate la distanță mare unul de altul.

Spitalul Pediatric Monobloc le va aduce avantaje semnificative clujenilor, printre care economia de timp și bani și reducerea disconfortului pentru micuții pacienți și pentru părinții lor.


În ceea ce privește avantajele medicale pe care existența unui Spital Pediatric Monobloc le va genera, acestea constau în:
- colaborare mai ușoară între secții;
- realizarea de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare;
- scăderea numărului de infecții nozocomiale
;
- înființarea unității de transfuzie sangvină.
(Publicat de SC Monitorul Events SRL, la comanda Partidului Național Liberal Cluj. CUI: 21200012.)