Sănătate

Cifre îngrijorătoare în Republica Moldova: 125 de profesori infectați cu COVID-19 și peste 250 în izolare, la 2 zile de la începerea școlii

În primele zile de școală, 125 de profesori sunt infectați cu noul tip de coronavirus, iar alte 250 de cadre didactice se află în izolare.

Cifre îngrijorătoare în Republica Moldova: 125 de profesori infectați cu COVID-19 și peste 250 în izolare, la 2 zile de la începerea școlii Cifre îngrijorătoare în Republica Moldova: 125 de profesori infectați cu COVID-19 și peste 250 în izolare, la 2 zile de la începerea școlii

 

 


Datele au fost anunțate de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în emisiunea „Punctul de azi” de la TVR Moldova, transmite G4Media.

 


„În condițiile unei lipse de cadre didactice, mai avem și îmbolnăviri. Vreau să asigur toți profesorii că această muncă suplimentară va fi remunerată”, a mai declarat Șarov.

Din cele 1.252 de instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal publice și private, la 1 septembrie, s-au redeschis 1.233 de instituții cu aplicarea diverselor forme de organizare a cursurilor.


11 instituții sunt în carantină, iar alte 8 nu corespund parțial cerințelor ANSP, în timp ce ministrul Educației, Igor Șarov, a asigurat că acestea ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie.

 


CITEȘTE ȘI

O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Aproape 90.000 de cazuri de la începutul pandemiei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter