Sănătate

Spitalul de Recuperare nu mai tratează pacienți COVID. Și-a reluat activitatea normală

Spitalul de Recuperare nu mai este spital suport pentru pacienții cu coronavirus, ci și-a luat activitatea normală.

Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj și unul dintre spitalele suport de luptă împotriva noului coronavirus, și-a reluat activitatea normală, în profil recuperare medicală.

„Pentru a asigura calitatea actului medical și derularea activității spitalicești în condiții de maximă siguranță, conducerea spitalului a conceput un plan de măsuri care vizează reglementarea activităților, pregătirea personalului, precum și pregătirea spitalului – ambulatoriul clinic de specialitate, baza de tratament, secția spitalizare continuă, secția spitalizare de zi și structuri nemedicale. Astfel, sunt respectate atât măsurile de distanțare între pacienți cât și cele referitoare la combaterea pandemiei, iar pacienții au acces în unitatea sanitară în funcție de programarea prealabilă și doar după triajul epidemiologic”, a transmis Sanda Patrichi, managerul spitalului de Recuperare.


Timp de aproape trei luni de zile, pacienții care mergeau în mod normal pentru tratamente la Spitalul de Recuperare a trebuit să îi refuze pe bolnavi.

Spitalul Clinic, spital multidisciplinar

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul în Transilvania, în ţară existând doar două spitale multidisciplinare având acest specific, asigurând servicii medicale în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastic şi reparatorie, susţinute de activitatea laboratoarelor de radiologie şi imagistica medicala, analize medicale, explorări funcţionale precum şi a bazei de tratament. Personalul unităţii – 731 angajaţi aparţinând diferitelor categorii profesionale – asigura desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi şi circa 36.000 pacienţi trataţi ambulatoriu.


CITEȘTE ȘI:

Numărul tot mai mic de îmbolnăviri duce la măsuri de relaxare și pentru spitalele clujene

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter