Sănătate

Soția bărbatului din Maramureş infectat cu CORONAVIRUS a fost testată NEGATIV

Testul pentru coronavirus a ieșit negativ în cazul soției bărbatului infectat din Maramureș, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Testul femeii din Maramureș și alte șapte probe au fost analizate în cursul zilei de duminică la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, toate având rezultat negativ.

"Am avut zilele trecute mai multe probe care au fost testate la Cluj, pentru că avem kit-urile de testare în posesia Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, care este și centru regional, unde vin probe și din alte județe din zonă. Avem în dotare 100 de kit-uri de testare, iar până în prezent au fost testate 20 de probe. Ultimele opt au primit rezultatele ieri (duminică - n.r.), toate au fost negative. E important de reținut că inclusiv soția pacientului din Maramureș a fost testată și rezultatele sunt negative", a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, într-o emisiune radio.


Abrudean a explicat că pacientul din Maramureș ar fi dormit într-o cameră separată de soția sa, iar a doua zi a fost adus la spital, fără să existe un contact direct între soți.

"Nu s-a transmis deoarece, din câte am înțeles, nu a existat contact între cei doi. Soțul a venit acasă noaptea, a dormit într-o cameră separat de soție, iar dimineața s-a dus direct la spital, deci nu a fost niciun contact între cei doi soți", a relatat prefectul.


Starea pacientului internat la Cluj s-a ameliorat

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, doar doi pacienţi mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din judeţul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, au ieşit negative.

Starea celorlalţi doi pacienţi este staţionară. Pacientul internat la Timişoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate. La nivel naţional, sunt 49 de persoane în carantină şi 7.893 de persoane în izolare la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter