Sănătate

Cantină pentru nevoiaşi şi casă pentru aparţinătorii bolnavilor, realizate la Cluj

Parohia Sfânta Treime din Cluj-Napoca şi câteva firme clujene au inaugurat, luni, o cantină socială cu masă gratuită zilnică pentru nevoiaşi, precum şi o casă de oaspeţi pentru aparţinătorii bolnavilor din spitalele clujene, printr-o investiţie de 150.000 de euro în modernizarea unui imobil.

"Ne bucurăm să inaugurăm astăzi două proiecte sociale ale parohiei noastre, Cantina socială Sfântul Ioan cel Milostiv, care va oferi masă de prânz, de luni până vineri, pentru 20 de persoane pentru început, şi, în al doilea rând, proiectul Casa de oaspeţi Sfântul Ilie, în care vom găzdui familiile bolnavilor care vin la spitalele din municipiul Cluj-Napoca. Aceste două proiecte au fost realizate prin reabilitarea unui imobil parohial, prin sprijin financiar acordat de comunitatea credincioşilor parohiei noastre, dar în acelaşi timp şi de două companii, dar şi prin sprijinul şi ajutorul acordat de Mitropolia noastră. Toate aceste acţiuni şi activitatea noastră social-filantropică este ca un răspuns la nevoile societăţii de astăzi, întrucât biserica are îndatorirea să se implice în mediul social şi să fie un sprijin pentru cei nevoiaşi", a declarat preotul paroh de la Sfânta Treime, Cristian Baciu.

Unul dintre finanţatori, Adrian Crivii, a declarat că îşi propune să dubleze capacitatea actuală a cantinei şi a casei de oaspeţi.


"Am considerat ca o obligaţie de suflet, morală, ca cetăţean al Clujului, să contribui împreună cu compania Darian la realizarea acestui obiectiv social format din cantină şi casă de oaspeţi, care va constitui un sprijin pentru cei nevoiaşi, pentru cei mai puţin favorizaţi de soartă, cu o masă caldă, sau pentru cei care vin cu rude sau cu copii bolnavi la Spitalul de oncologie, să găsească un pat cald şi o bucată de pâine. Consider că aceasta este o misiune importantă nu numai a bisericii, ci şi a comunităţii oamenilor de afaceri, şi ca preşedinte al Clubului oamenilor de afaceri al Fundaţiei Transilvania Leaders îl considerăm un proiect foarte important, pe care în perspectivă o să-l continuăm, să dublăm capacitatea actuală a cantinei şi a casei de oaspeţi", a spus Adrian Crivii, care a primit Ordinul 'Mihai Vodă' din partea Mitropoliei Clujului.

Cele două obiective sociale au fost sfinţite printr-o slujbă oficiată de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, şi de un sobor de preoţi, iar printre cei prezenţi s-au numărat prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheş, foştii miniştri Ioan Rus şi Vasile Puşcaş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă.

Etichete: IPS Andrei
Ultimele Stiri
abonare newsletter