monitorulcj.ro Menu
Sănătate

DENT ESTET Sibiu la 6 luni de activitate: medicii gestionează tot mai multe cazuri de implantologie şi estetică dentară cu nivel de complexitate ridicat (P)

Aproximativ 30% din pacienţii clinicilor DENT ESTET din Sibiu provin din judeţe şi oraşe din regiune. 1.520 de pacienţi şi 5.700 de vizite au înregistrat cele două clinici până în prezent. Numărul de pacienţi a depăşit cu 100% aşteptările iniţiale în clinica pentru copii, respectiv cu 50% în clinica pentru adulţi.

Cele două clinici DENT ESTET de la Sibiu, inaugurate la finalul anului trecut, au înregistrat după primele şase luni de activitate 1.520 de pacienţi şi 5.700 de vizite. Clinicile, una pentru adulţi şi cea de‑a doua pentru copii, afişează deja o contribuţie importantă la nivelul întregului business, numărul de pacienţi depăşind cu 100% aşteptările iniţiale în clinica pentru copii, respectiv cu 50% în clinica pentru adulţi.


Totodată, se observă o afluenţă puternică a numărului de pacienţi care caută soluţii complexe de estetică şi implantologie dentară. În acelaşi timp, gradul de informare al pacienţilor este tot mai ridicat, iar în rândul părinţilor se constată o preocupare constantă pentru rezolvarea problemelor stomatologice ale copiilor lor încă de la vârste fragede.

De peste 20 de ani am demonstrat că suntem un reper în stomatologia din România, lucru confirmat şi de dinamica ridicată a cazurilor dificile gestionate deja de medicii noştri din Sibiu. Cazurile complexe beneficiază de expertiza mixtă a unor echipe ce au în componenţă şi medici din clinicile noastre din Bucureşti. Mentoratul rămâne una dintre valorile noastre fundamentale şi lucrăm continuu la formarea, dezvoltarea şi consolidarea profesională a echipei noastre de specialişti de la Sibiu. Iar faptul că fiecare caz este gestionat de o echipă integrată de specialişti, nu de unul singur, reprezintă o garanţie a eficientizării timpului, tratamente sigure şi performante”, spune dr. Oana Taban, Fondator & CEO al grupului DENT ESTET.

Peste 600 de pacienţi au trecut pragul clinicii DENT ESTET Sibiu pentru adulţi de la deschidere şi până în prezent. Un procent de aproape 30% din numărul total de pacienţi provine din oraşele şi judeţele învecinate, precum Alba, Vâlcea, Hunedoara, Mureş şi chiar Cluj. Se observă, totodată, un trend crescător în ceea ce priveşte interesul pentru turismul dentar în Sibiu, numărul de pacienţi din afara ţării care vin în clinicile DENT ESTET de aici pentru a urma tratamente dentare complexe fiind tot mai mare.

Ne bucurăm de încrederea medicilor şi a pacienţilor din Sibiu şi observăm o tendinţă de creştere a numărului de pacienţi care ne trec pragul din judeţele vecine. Astfel, prinde tot mai mult contur misiunea noastră de a face din Sibiu o alegere avizată şi un reper în materie de tratamente stomatologice de cel mai înalt nivel. Modelul nostru de business responsabil, schimburile permanente de experienţă şi know‑how dintre medicii noştri, dar şi investiţiile constante în cele mai noi tehnologii ne definesc activitatea, pentru ca principalii beneficiari ai eforturilor noastre să fie pacienţii”, spune dr. Oana Taban.

În ceea ce priveşte activitatea clinicii DENT ESTET 4 Kids Sibiu, singura clinică din regiune adresată exclusiv copiilor, primele şase luni de la deschidere au înregistrat o dinamică spectaculoasă, ce a depăşit aşteptările iniţiale. Peste 900 de pacienţi au fost înregistraţi de la inaugurare până în prezent, fapt ce demonstrează că pacienţii se preocupă tot mai mult de sănătatea lor dentară.

Valoarea investiţiei în cele două clinici de la Sibiu se ridică la aproape două milioane de euro. Printre dotările clinicii DENT ESTET Sibiu pentru adulţi se numără primul centru de radiologie integrat într‑o clinică stomatologică, din Sibiu, complet echipat şi digitalizat, inclusiv cu CBCT (tomograf computerizat de la KaVo OP 3D™ (Germania).

Suprafaţa cumulată a celor două clinici DENT ESTET din Sibiu este de aproape 1.000 de metri pătraţi (DENT ESTET pentru adulţi – 750 mp, DENT ESTET 4 Kids – 200 mp) şi numără împreună 12 unituri dentare (şapte în clinica pentru adulţi şi cinci în cea pentru copii).

Parte din tehnologiile aduse în premieră în Sibiu: scannerul intra‑oral 3Shape Trios Real Color (Danemarca), soft pentru ghid chirurgical, microscopul electronic LEICA M320 F12 (Germania), studio foto digital Future Smile Studio de diagnostic 3D, camere video dentare intraorale, laserul stomatologic EPIC BIOLASE (SUA).

Totodată, clinicile DENT ESTET din Sibiu, Bucureşti şi Timişoara, sunt singurele clinici stomatologice din ţară în care este implementată platforma CHARISMA, care printre altele, ajută la personalizarea optimă a serviciilor oferite pacienţilor.

Din Grupul DENT ESTET fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids şi Aspen Laborator.

Etichete: copii