Sănătate

Cursă de 1.600 km pentru viața unui îngeraș! Un echipaj SMURD a pornit de la Cluj-Napoca pentru a preda bebelușul medicilor germani

Echipajul SMURD TIM nou-născuți a pornit, miercuri dimineață, într-o nouă misiune pentru a transfera un bebeluș de șapte săptămâni la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, din localitatea Bad Oeynhausen, Germania.

În prealabil, a fost obținut acordul scris din partea clinicii din Germania pentru a primi cazul, a fost realizat pașaportul pentru bebeluș în regim de urgență (un fotograf al serviciului pașapoarte s-a deplasat la spital) și s-a obținut formularul S2 din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa, care îi este alături în aceste momente, dar și pentru personalul medical al UPU Pediatrie, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și pentru cei doi șoferi pompieri, care parcurg în acest moment circa 1.600 km. Bebelușul și mama vor ajunge apoi pe mâinile medicilor din Germania, unde vor putea fi realizate intervențiile necesare pentru a salva viața bebelușului.


„Ne bucură enorm de această șansă primită de bebeluș și de părinții săi, care poate nu ar fi fost posibilă fără implicarea și inițiativa unor oameni simpli care le-au sărit în ajutor. Le dorim putere pentru a lupta în continuare și ne dorim să revedem familia întoarsă cu bine acasă acasă!”, transmit reprezentanții ISU Cluj.

abonare newsletter