Sănătate

“Aceste controale merg cu nişte frustrări”. Reacţia autorităţilor din Cluj după vizita ministrul Sănătăţii la UPU şi Ortopedie

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, Adela Golea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vizita inopinată a ministrului Sorina Pintea în unitatea pe care o reprezintă poate fi utilă, dacă are urmări benefice.

"Vizita doamnei ministru Pintea a fost neanunţată, nimeni din Comitetul Director al SCJU Cluj-Napoca nu ştia că va exista vizita. (...) Aceste controale sunt necesare, dacă sunt benefice. Ca manager al sistemului sanitar, poţi să vii să faci controalele, poţi să vezi ce nu merge, dar trebuie să existe un feed-back care să fie constructiv. Dacă aceste controale nu merg şi cu un feed-back, merg cu nişte frustrări", a spus Adela Golea.

Aceasta a mai spus că ministrul Sorina Pintea trebuia să contacteze conducerea spitalului.


"Putea să vină să vadă şi să ne contacteze când era în spital şi să discutăm. (...) Eu nu acuz vizita, modalitatea în care, în schimb, avem beneficii după aceste vizite trebuie să o cizelăm puţin. (...) În urma vizitei d-nei ministru Pintea îmi doresc ca pacientul să fie câştigat, să primim nişte bani în plus", a menţionat Adela Golea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat duminică, după ce a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie, că pacienţii văd o imagine dezolantă când intră în această unitate medicală, cu ''lipsă de organizare şi mizerie în curte''.


"Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie. Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora dintr-o secţie în alta. Din păcate, am văzut că în secţia de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienţii o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală'', a relatat Sorina Pintea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI


Ungureanu, neimpresionat de „tirada” ministrului: „Aștept demiterea managerului și a conducerii DSP! Nu puteți? Plecați!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter