Sănătate

Un portar i-a INTERZIS ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să viziteze un spital clujean

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat luna trecută o vizită la Spitalul Municipal Dej. Controlul a fost unul neanunţat şi a avut loc seara, după ora 22,fără ca personalul să fie pregătit de vizita unui oficial.

Prima vizita neanunţată pe care Ministrul Sănătăţii a făcut-o la Dej a fost la finalul verii trecute, atunci când a verificat Compartimentul de Primiri Urgenţe.

„Vreau să vă spun că spitalul mi-a făcut o impresie foarte bună: de la curăţenie, pentru că asta verific în primul rând, până la modul în care sunt preluaţi pacienţii. Un singur amendament – anul trecut, în timpul vizitei, afară erau nişte aparţinători cărora le-am explicat că nu pot fi luaţi foarte repede pentru că în interior erau două urgenţe majore. Lucru care li s-a spus, dar nu au crezut şi continuau să vocifereze, semn că aparţinătorii noştri au nevoie de mai multă educaţie din acest punct de vedere”, a declarat Pintea, potrivit dejeanul.ro.


„Cea mai simpatică reacţie a fost a portarului”

A doua vizită a ministrului a fost la începutul lunii aprilie, atunci când a mers la Spitalul din Dej seara, în jurul orei 22. Sorina Pintea se întorcea acasa, la Baia Mare, iar pe drum, i-a venit ideea de a verifica spitalele din Dej şi Gherla. Aceasta povesteşte amuzată de „problemele” pe care le-a întâmpinat cu portarul spitalului din Dej, care nu a lăsat-o să intre în spital nici după ce s-a prezentat, fiind în afara orelor de vizite.

„Reacţia cea mai simpatică a avut-o cel de la pază. M-a întrebat nedumerit ce caut în spital, era ora 22.M-am prezentat, i-am spus cine sunt şi i-am spus că doresc să urc pe o secţie. Mi-a spus «nu cred că puteţi». I-am zis «eu cred ca pot». L-am rugat să cheme medicul de gardă, dar nu a mai fost nevoie pentru că tocmai venise un medic care fusese în Urgenţă. Dar a avut o reacţie foarte simpatică, încurcat aşa…«ştiu că sunteţi ministru, dar…eu îmi fac treaba»…”, mai spune Sorina Pintea.


Pintea a mai spus că a fost impresionată de modul în care a interacţionat cu personalul medical, care nu părea deloc deranjat de vizită şi a lăudat curăţenia din spital, dar şi organizarea secţiilor.

„Nu păreau deloc deranjaţi că sunt acolo, păreau plăcut surprinşi, spun eu, deşi ora era târzie. M-am întâlnit la Dej cu o doctoriţă care venise de la spitalul din Ilfov, pe Anestezie Terapie Intensivă, doctor de gardă la medicină internă, un medic de gardă de la Ginecologie, plus doctoriţa de la Compartimentul de Primiri Urgenţe.  A fost o experienţă plăcută, cred că de ambele părţi, pentru că au dorit să ne pozăm împreună. Am şi pozat  un dulap din secţia de Terapie Intensivă, pentru că mi-a plăcut extraordinar de mult modul în care a fost organizată medicaţia, conform protocoalelor, conform procedurilor, deci…se poate”, a spus ministrul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter