Sănătate

10 decese din cauza gripei la Cluj. Ultimul caz, o femeie de 85 de ani

O femeie în vârstă de 85 de ani, din judeţul Cluj, a murit vineri din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul deceselor a ajuns la 174.

O femeie în varstă de 85 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, a murit vineri din cauza gripei.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (INSP), femeia nu era vaccinată antigripal.


Numărul deceselor a ajuns la 174.

La nivelul județului Cluj, acesta este al zecelea deces.


În 12 martie, o femeie în vârstă de 51 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată anti-gripal, a murit. De asemenea, tot atunci, un bărbat de 57 de ani din judeţul Cluj, a fost confirmat cu virus gripal tip A şi a decedat. Și acesta avea condiţii medicale preexistente, nefiind vaccinat anti-gripal.

Până acum, în județul Cluj, și-au mai pierdut viața o bătrână de 80 de ani, un bătrân de 84 de ani, o femeie de 74 de ani, o femeie de 39 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, un bărbat de 57 de ani din Sălaj, dar care era internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, un bărbat de 58 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, respectiv un alt bătrân de 89 de ani.


Toate aceste victime aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

abonare newsletter