Sănătate

Încă două victime la Cluj din cauza gripei

Alte trei persoane au murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Două dintre acestea proveneau din județul Cluj.

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 51 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată anti-gripal, a murit sâmbătă. De asemenea, un bărbat de 57 de ani, tot din judeţul Cluj, a fost confirmat cu virus gripal tip A şi a decedat în cursul zilei de vineri. De asemenea, și acesta avea condiţii medicale preexistente, nefiind vaccinat anti-gripal. Cel de-al doilea bărbat decedat este din județul Hunedoara.

Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 171.


Până acum, în județul Cluj, și-au mai pierdut viața o bătrână de 80 de ani, un bătrân de 84 de ani, o femeie de 74 de ani, o femeie de 39 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, un bărbat de 57 de ani din Sălaj, dar care era internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, un bărbat de 58 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, respectiv un alt bătrân de 89 de ani.

Toate cele șapte victime anterioare aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

Etichete: virus gripal gripa
Ultimele Stiri
abonare newsletter