Sănătate

Ambulanţele ISU Cluj ar trebui să sune la “Salvare”. Toate maşinile în care sunt transportaţi pacienţii, bune de dus la fier vechi

Toate ambulanţele utilizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj ar trebui duse la fier vechi, pentru că pun în pericol chiar vieţile pe care ar trebui să le salveze.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj va primi, la începutul săptămânii viitoare, trei ambulanţe cu tracţiune integrală, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, şeful instituţiei, generalul Ion Moldovan.

"Încep să apară roadele Programului Operaţional de Infrastructură Mare, în sensul că începând de astăzi, ISU primeşte ambulanţele noi şi, în acelaşi timp, şi serviciile de ambulanţă judeţene au primit 12 bucăţi. ISU Cluj va primi luni trei ambulanţe de tip B, care sunt deservite doar de paramedici; sunt ambulanţe 4x4", a spus Ion Moldovan.


Potrivit acestuia, toate ambulanţele ISU Cluj şi-au depăşit norma de casare.

"Cu ambulanţele pe care le avem acum la intervenţie e foarte greu de lucrat, se defectează foarte des. În momentul de faţă, toate ambulanţele SMURD sunt depăşite, au depăşit norma de casare. Ultima primită e din 2013 şi a depăşit şi ea 5 ani, iar durata medie de utilizare şi funcţionare a unei ambulanţe SMURD este de 5-6 ani. Cea mai veche are 12 ani, a depăşit de două ori norma de casare", a mai afirmat Moldovan.


El a adăugat că ISU Cluj are în prezent 15 ambulanţe, dintre care 13 în intervenţie.

Etichete: isu cluj smurd cluj
abonare newsletter