Sănătate

Deblocarea situaţiei spitalelor regionale, printre care şi cel de la Cluj, cea mai mare realizare a ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, în cadrul bilanţului realizat la împlinirea a şase luni de mandat, că a reuşit deblocarea situaţiei privind construcţia spitalelor regionale, al căror termen de finalizare este 2023.

"În şase luni de când am preluat portofoliul Sănătăţii am reuşit deblocarea situaţiei privind construcţia spitalelor, astfel încât pe 13 iulie, la Iaşi, am prezentat draftul studiului de fezabilitate, care va fi predat ministerului în cursul lunii august, iar cererea de finanţare va fi depusă în cursul lunii septembrie la Bruxelles. În 26 iulie am prezentat draftul de spital regional la Cluj. Studiul de fezabilitate va fi predat ministerului în cursul lunii septembrie, iar în cursul lunii octombrie se va depune cererea de finanţare pentru acest spital. La Craiova vom prezenta studiul de fezabilitate în cursul lunii septembrie, iar în luna decembrie vom depune cererea de finanţare pentru construcţia acestui spital", a precizat ministrul.

Ea a spus că aceste unităţi "vor schimba conceptul de spital din România", dar şi sistemul de finanţare

Ultimele Stiri
abonare newsletter