Sănătate

Suntem pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă. În judeţul Cluj, în ultimele luni s-a înregistrat un singur caz.

România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă, a spus, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, aceasta exprimându-şi speranţa că medicii de familie vor avea mai mult curaj şi vor intra în comunităţi.

"Statisticile vorbesc: săptămâna trecută au fost 209 cazuri noi de rujeolă. Suntem în continuare pe primul loc în Europa şi (...) nu putem lucrurile să rămână aşa. Am foarte mare încredere şi în medicii de familie, pentru că, odată ce vor vedea că nu sunt singuri, mai ales cei din comunităţile izolate, cred că vor prinde puţin curaj. Practic, acesta este scopul prezenţei noastre aici", a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

În judeţul Cluj, nu se mai poate vorbi de o epidemie de rujeolă încă din luna septembrie a anului trecut. În ultimele două luni, s-a înregistrat un singur caz, penultimul înregistrându-se în luna aprilie.


“La nivelul judeţului Cluj, în ultimele două luni s-a înregistrat un singur caz, care din punct de vedere al evoluţiei naturale este ceva absolut normal.

Se văd rezultatele campaniei de vaccinare, Bineînţeles că se putea şi mai bine, puteam ca din luna mai a anului trecut să nu mai avem cazuri, nu din luna septembrie anul trecut”, a declarat pentru Monitorul de Cluj dr. Mihai Moisescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.


Continuă campaniile de vaccinare

Sorina Pintea a declarat că ministerul de resort va continua, alături de partenerii săi, după data de 15 septembrie, odată cu începerea anului şcolar, campaniile de vaccinare în mai multe judeţe din ţară.


Totodată, ministrul a subliniat importanţa ajutorului acordat de autorităţile locale pentru vaccinarea copiilor din comunităţi la care se ajunge cu dificultate.

Etichete: dsp cluj rujeola
Ultimele Stiri
abonare newsletter