monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Potaissa Spa&Welness: Luna iulie - luna dușului subacval (P)

Pentru că ne dorim să fiți sănătoți și cât mai în formă vă pregătim noi surprize. Pe înteaga perioadă a lunii Iulie, la 5 ședințe de duș subacval primiți gratuit o ședință la alegere din oricare procedură pusă la dispoziția dumneavoastră de cel mai modern centru SPA al Turzii.

Dușul subacval – este un masaj făcut sub apă de un jet puternic (cca.3,5 atmosfere). Acțiunea lui are loc în funcție de temperatura apei folosite, de presiunea jetului și de forma de aplicare. Pentru a evita senzațiile neplăcute, tubul de emisie a jetului se plasează la distanța de pacient, înclinat pe suprafața de tratat. Efectele obținute sunt asemănătoare cu cele ale masajului clasic: efleurage sau drenaj – longitudinal, petrisage sau frământare – transversal, presiuni alternative sau vibrații, putând asocia jetul cu solicitarea manuală mecanică.


În funcție de temperatura apei folosite, efectele sunt:

- Tonifiant – între 20°C - 30°C (aplicație rece)  

- Sedativ relaxant – între 35°C – 38°C (aplicație caldă)

Rezultatele finale sunt antialgice, relaxarea musculaturii, drenarea edemelor, stimularea circulației sangvine și digestiei, dușul subacval fiind o formă de terapie, reglare și refacere.

Indicații – dureri periarticulare, dureri musculo – tendinoase, contracturi, hipertonii musculare, edeme, algoneourodistrofia, suferințele reumatismale degenerative (în particular artroze ale articulațiilor mari) sau inflamatorii (în afara puseelor), suferințe discovertebrale lombalgie, lombosciatalgie, diverse sechele posttraumatice, oboseală cronică, stres, celulită.

Între contraindicații se menționează: reumatismele inflamatorii în puseu, boli infectocontagioase, decompensările inflamatorii din artroze, stări febrile, tromboflebite, tuberculoză, boli psihice, sindrom de involuție senilă, afecțiuni cutanate (eczeme, micoze, prurit, psoriazis, cancer cutanat), boli venerice, sarcină normală peste 3 luni, afecțiuni intercurente care agravează suferințele cardiovasculare și respiratorii, hipertensiunea arterială instabilă, boli cardiovasculare, valvulopatii, fragilitatea cutanată la vârstnici și copii impune precauții.

Mai multe informații și programări la 0371 022 641 sau accesând http://potaissahotel.ro/potaissa-spa-wellness/potaissa-spa/