monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Zambetfericit, în vizită la şcoală Săcuieu FOTO (P)

Vineri a avut loc prima sesiune a campaniei sociale Zambetfericit pentru copiii din familii cu situaţii sociale modeste.

Campania reprezintă un efort mic pentru cei implicaţi în proiect, care au pus deoparte 10 lei din fiecare consultatie, dar are un impact mare pentru sănătatea orală a acestor copii.


“Am fost la şcoala Săcuieu, judeţul Cluj, clasele 1-8. Cele două ore petrecute acolo ne-au umplut cu energie. Cât de frumos poate fi dacă te implici ! Şi cu cât de puţin poţi oferi un ajutor care contează! Am fost primiţi cu multă căldură, pentru acei copii vizita noastră a fost ca o serbare. Ne-au aşteptat la clasă, în băncile lor, cu ochii mari şi voioşi. Copii cu şansă a două în viaţă, modeşti, mulţi şi cu deficienţe, dar bucuroşi şi dornici să înveţe. Au ascultat cu sufletul la gura când le-am povestit cum trebuie să te speli pe dinţi şi cum se foloseşte periuţa, informaţii banale pentru noi, la oraş. Le-am spus şi de ce e important să faci astfel şi cum, cu un minim efort poţi avea un zâmbet frumos şi sănătos şi care să te ţină departe de vizita la medicul stomatolog. S-au distrat apoi cu mulajele, fiecare şi-a dorit să ne arate că a învăţat să spele corect dintiisorii, ne-au pus întrebări. Le-am împărţit periuţe şi pastă de dinţi, iar pentru cazurile mai aparte ne-am oferit pro bono sprijinul pentru tratamentele necesare la cabinet”, spun reprezentanţii proiectului.

Aceştia mai precizează că singurul regret a fost că nu  şi-au luat şi proprii copii, să vadă şi ei cum trăiesc alţii de vârsta lor, mai puţin privilegiaţi.

“Echipa Zambetfericit mulţumeşte doamnei profesor de biologie Felicia Potra de la Şcoala Săcuieu pentru că a făcut posibil acest eveniment! Şi pacienţilor noştri pentru încrederea pe care ne-o acordă în fiecare zi!”, mai spun reprezentanţii proiectului.