Sănătate

INTERVIU Dr. Mirela Susan, despre terapia vampir: „Este o terapie nouă de regenerare, folosită tot mai des ”

Terapia vampir a fost iniţial folosită la sportivi, pentru rejuvenarea articulaţiilor, dar treptat a ajuns să fie folosită şi în estetică.

Mirela Susan, medic primar dermatovenerolog recomandă ca o primă vizită la medicul care tratează afecţiunile pielii să aibă loc în jurul vârstei de 20 de ani pentru stabilirea tipului de ten, pentru că de aici pornesc toate problemele.

Chiar dacă avem la dispoziţie o sumedenie de mijloace prin care putem scăpa de riduri, cel mai bine este să prevenim. Important este să îmbătrânim frumos, atrage atenţia Mirela Susan.


Reporter: Trataţi şi cazuri care ţin de dermatologia clasică sau acoperiţi doar partea de estetică?

Dr. Mirela Susan: Patologia dermatovenerologică este complexă. Avem cazuri de dermatologie clasică, începând cu boli precum psoriazis, vitiligo, afecţiuni micotice bacteriene, mergând până la partea de estetică.


Avem multe cazuri de rejuvenare, dar sunt mulţi care vin pur şi simplu cu probleme ale tenului.  Sunt multe cazuri de acnee şi cicatrici post acnee. Pentru acestea facem lasere, peelinguri chimice pentru cicatrici. Facem de asemenea şi chirurgie dermatologică, mici excizii.

Ce este terapia vampir?


Este o terapie prin mijloace proprii, în sensul că foarte multe persoane vor să îşi rejuveneze pielea, dar nu vor metode artificiale şi atunci s-a dezvoltat această metodă în care se recoltează sânge propriu. Există un gel de separare care separă elementele sângelui bogat în factori de creştere şi acea plasmă care este separată se ia în seringă şi se injectează în piele.

Se poate injecta pe faţă, gât, decolteu, în jurul ochilor, frunte, obraji şi pentru cicatrici.


Deci nu are efecte adverse, pentru că aceasta este problema multora care vin la noi, nu vor substanţe artificiale cum ar fi botox, acid hialuronic. De asemenea, această terapie se foloseşte şi de cei care au probleme de cădere a părului.

Este o metodă nouă?


Iniţial a fost folosită la sportivi. Se injecta la sportivi, în articulaţii. Simona Halep când a venit acum la Cluj a recurs la terapia vampir. Este ceva nou şi merge foarte bine. S-a spus: dacă regenerează atât de bine la nivelul articulaţiilor, de ce nu s-ar încerca şi la nivelul pielii? Este o terapie de regenerare, rejuvenare, pentru a aduce colagen pielii. La noi apelează şi femei şi bărbaţi, dar normal că ponderea mai mare o reprezintă femeile. În ultimii ani tot mai mulţi bărbaţi vin să îşi facă anumite proceduri. Ridurile şi alopecia sunt principalele probleme cu care vin, dar şi pentru probleme legate de ten: acnee, pete.

Care sunt costurile?

Terapia vampir în principiu este în jur de 1.000 de lei şedinţa, un peeling chimic dacă este mai superficial -300 de lei, dacă este mediu în jur de 450 de lei. Terapie laser, pe toată faţa- în jur de 450 de lei, injectările cu toxină botulinică în jur de 1.000 de lei, iar acidul hialuronic în jur de 1.000 de lei. 

Cât de importantă este prevenţia?

Cred că este important ca orice persoană să ajungă într-un cabinet de dermatologie estetică încă de la 20-25 de ani să-şi stabilească tipul de ten. Este foarte importantă prevenţia. Dacă se începe cu tratamente uşoare de stimulare de colagen de la această vârstă e altceva decât dacă se începe la 40 -50 de ani, când ridurile sunt mai adânci.

Sunt tinere care cer corectarea ridurilor la 25 de ani?

Da. Trebuie să înţelegem că din păcate ridurile nu ţin de vârstă. Pentru că asta e marea problemă, când le propui toxină botulinică la 25 de ani. Ele spun: de ce să îmi fac acum, ce o să îmi fac la 40 de ani. Ridurile de expresie nu ţin de vârstă. Dacă râzi foarte mult poţi să le ai la 25 de ani sau dacă eşti o persoană care lucrează la calculator şi te încrunţi.   

De asemenea, multă lume ajunge să facă acnee pentru că îşi încarcă faţa cu cremă, cu fond de ten foarte mult. Dacă pui un fond de ten încărcat, mai pui şi o cremă foarte hidratantă greşeşti. De aceea aş recomanda să se vină mai devreme la dermatolog.  Ridurile nu trebuie lăsate să devină foarte adânci, pentru că implicit tratamentele vor fi mai costisitoare, mai greu de realizat. Este mai important să previi decât să tratezi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter