Sănătate

PROTEST al medicilor de familie. GREVĂ generală în 15 noiembrie

Medicii de familie din mai multe judeţe protestează, joi, fiind nemulţumiţi de "subfinanţarea cronică a asistenţei medicale primare din România şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie".

UPDATE

Peste 50 de medici de familie au pichetat Prefectura şi CJAS


Peste 50 de medici de familie au protestat, joi, în faţa Prefecturii Cluj şi a CJAS Cluj cerând, printre altele, o salarizare corespunzătoare, pentru că au fost uitaţi din grila de salarizare bugetară, considerându-se privaţi de drepturile lor.

Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, a declarat, joi, că revendicările au fost depuse la Prefectura Cluj în cadrul unei întâlniri cu prefectul Aurel Cherecheş.


„Peste 50 de medici de familie au protestat în faţa Prefecturii Cluj şi CJAS şi am depus la Prefectură un memoriu cu revendicări în cadrul unei întâlniri cu prefectul Clujului. Cerem asigurarea condiţiilor decente pentru asigurarea asistenţei medicale primare, fără protocoale absurde, cofinanţare corespunzătoare, mai ales în mediul rural, respectarea pacienţilor şi medicilor. Şi o salarizare corespunzătoare, pentru că am fost uitaţi din grila de salarizare bugetară, considerându-se că am fi privaţi”, a spus Costiung.

Protestul s-a desfăşurat între orele 11.00 – 12.00.


ŞTIRE INITIALĂ

Medicii de familie intră în grevă generală în 15 noiembrie


Medicii de familie din toată ţara vor intra, în 15 noiembrie, în grevă generală, protestul urmând să aibă loc în Piaţa Victoriei, din Capitală, a declarat, joi, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu.

„Protestul va avea loc pentru a atrage atenţia asupra problemelor pe care noi le avem. Relaţia noastră cu pacienţii a dispărut pentru că, de exemplu, există probleme cu eliberarea unor reţete. De aceea, legislaţia trebuie schimbată”, a spus sursa citată.


Medicii de familie din mai multe judeţe protestează, joi, fiind nemulţumiţi de „subfinanţarea cronică a asistenţei medicale primare din România şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie”.

Protestele sunt organizate de Societatea Naţională de Medicina Familiei, participanţii avertizând că „întregul sistem va intra în colaps şi va lăsa milioane de pacienţi fără îngrijirea medicală la care au dreptul în calitate de plătitori de taxe şi impozite”, potrivit unui comunicat de presă.

Protestele vor avea loc şi la Cluj-Napoca, dar şi în alte oraşe din ţară.

Participanţii vor depune un memoriu prin care detaliază revendicările legate de îmbunătăţirea calităţii actului medical în asistenţa medicală primară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter