Sănătate

Operaţii 3D laparoscopice şi robotice transmise în direct la conferinţa internaţională “Progrese în Uro-Oncologie” de la Cluj

Peste 160 de specialişti din 12 ţări participă, la Cluj-Napoca, la a 8-a conferinţă internaţională "Progrese în Uro-Oncologie", iar participanţii au ocazia să vadă în direct, proiectate pe un ecran, zece operaţii laparoscopice 3D şi robotice.

Operaţii 3D laparoscopice şi robotice transmise în direct la conferinţa internaţională “Progrese în Uro-Oncologie” de la Cluj Operaţii 3D laparoscopice şi robotice transmise în direct la conferinţa internaţională “Progrese în Uro-Oncologie” de la Cluj

Preşedintele de onoare al conferinţei, urologul clujean prof. dr. Ioan Coman, a declarat că manifestarea reprezintă şi o recunoaştere a şcolii româneşti de urologie şi a celei clujene.

"Este a 8-a conferinţă internaţională de urologie şi avem invitaţi din 12 ţări; o parte dintre ei operează în direct în sala de operaţie şi operaţiile se transmit în sala de conferinţă. Dimineaţa aceasta este dedicată cancerului de rinichi, după-masă cancerului de prostată şi mâine dimineaţă cancerului de vezică urinară. Este o recunoaştere a şcolii de urologie româneşti şi în particular a celei clujene, prin valoarea participanţilor şi prin numărul de participanţi, sala este arhiplină. Practic, conferinţa este o demonstraţie a ceea ce însemnă 3D în chirurgie", a menţionat dr. Ioan Coman, potrivit Agerpres.  

Într-o informare a organizatorilor conferinţei se arată că dezvoltările tehnologice din ultimii ani au condus la modificări semnificative în diagnosticul şi tratamentul patologiei urologice şi că organizarea unui astfel de eveniment este extrem de importantă pentru medicii care activează în acest domeniu medical, medici urologi, anatomopatologi, oncologi, imagişti, radioterapeuţi.

Conferinţa de la Cluj este organizată joi şi vineri de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Fundaţia "Iuliu Haţieganu" şi Institutul European de Oncologie din Milano, sub egida Asociaţiei Române de Urologie şi a "Aging Male Romanian Medical Association".

Etichete: urologie oncologie
Ultimele Stiri
abonare newsletter