Sănătate

Specialiştii în uro-oncologie se adună la Cluj

“Progrese în Uro-Oncologie” Cluj-Napoca are loc în perioada 28 – 29 septembrie 2017.

Specialiţtii în uro oncologie se adună la Cluj Specialiţtii în uro oncologie se adună la Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Fundația „Iuliu Hațieganu” și Institutul European de Oncologie din Milano organizează, sub egida Asociației Române de Urologie și a „Aging Male Romanian Medical Association,” în intervalul 28-29 septembrie 2017, la Cluj-Napoca, a 8-a ediție a Conferinței Internaționale „Progrese în Uro-Oncologie”.

Potrivit organizatorilor, dezvoltările tehnologice din ultimii ani au condus la modificări semnificative în diagnosticul și tratamentul patologiei urologice. Astfel, organizarea acestui eveniment este importantă pentru medicii care activează în acest domeniu medical, medici urologi, anatomopatologi, oncologi, imagiști, radioterapeuți.


În prezent, chirurgia minim-invazivă (robotică și laparoscopică) a devenit standard pentru majoritatea intervențiilor chirurgicale uro-oncologice.

“Ne dorim să organizăm o întâlnire a celor mai cunoscuți urologi cu experiență în chirurgia minim-invazivă din 12 țări europene care să împărtășească din experința lor. Astfel, echipele chirugicale vor realiza 10 intervenții urologice oncologice prin abord laparoscopic 3D și robotic. Aceste intervenții vor fi transmise și urmărite de către participanți în sala de conferințe realizând dezbateri în direct între chirurgul operator (din sala de operații a Spitalului Municipal) și participanții la conferință (Hotelul Golden Tulip Ana Dome) care să permită extinderea utilizării chirurgiei minim invazive în cât mai multe servicii de urologie din țară", spun organizatorii


Potrivit acestora, prin organizarea acestui tip de eveniment, misiunea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, este să se poziționeze ca instituție de educație publică, de interes social în România, îmbogățindu-se prin dezvoltare și continua adaptare la cerințele Europene.   

 

abonare newsletter