Sănătate

Ministrul Sănătăţii: "Nu ducem copiii cu forța la vaccinat"

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat marți că va fi implementat un pachet de măsuri pentru limitarea efectelor epidemiei de rujeolă, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

Ministrul Sănătăţii: Nu ducem copiii cu forța la vaccinat Ministrul Sănătăţii: Nu ducem copiii cu forța la vaccinat

Ministrul a mai spus că mizează și pe sprijinul părinților în această campanie, să se adreseze medicilor de familie pentru a se informa cu privire la vaccinarea copiilor.

Florian Bodog a dat asigurări că toate vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății sunt sigure.


Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care un părinte nu dorește să-și vaccineze copilul, Bodog a spus că acesta are dreptul să facă acest lucru, urmând să-și declare refuzul în scris la medicul de familie. "Doresc să aducem echipa medicală lângă comunitățile defavorizate, nu să aducem copiii cu forța la vaccin", a adăugat Bodog.

Pentru identificarea copiilor nevaccinați vor exista, în fiecare județ, inclusiv în București, echipe formate din prefect, reprezentant al direcției de sănătate publică și reprezentant al Consiliului Județean. Zonele vulnerabile ar urma să fie identificate într-o săptămână.


La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a dat asigurări că MAI sprijină această campanie inițiată de Ministerul Sănătății.

Ultimele Stiri
abonare newsletter