Sănătate

Testul de sânge care poate depista cancerul cu câțiva ani înainte

Un test de sânge poate detecta cu exactitate mai multe forme de cancer cu câțiva ani înainte ca simptomele să apară. Această descoperire poate revoluționa tratamentul împotriva bolii secolului, spun specialiștii care speră ca, pe viitor, testul să poată face parte din analizele de rutină.

Testul de sânge care poate depista cancerul cu câțiva ani înainte Testul de sânge care poate depista cancerul cu câțiva ani înainte

Viețile a mii de pacienți ar putea fi salvate dacă testul depistează tumorile în stadiu incipient, când tratamentul poate acționa eficient. Descoperirea a fost anunțată de cea mai mare conferință pe tema cancerului care a avut loc la Chicago, scrie digi24.ro.

Testul s-ar putea dovedi foarte folositor în cazul unor anumite tipuri de cancer greu de identificat în stadii incipiente, precum cancerul pancreatic, ovarian sau cel localizat la nivelul plămânilor, a precizat dr. Nicholas Turner, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra și de la spitalul Royal Marsden, Londra.


Toate celulele din organism eliberează informații în fluxul sanguin. La fel fac și celulele canceroase, explică specialiștii.

Pentru dezvoltarea testului, echipa de cercetători s-a folosit de mai multe mostre de țesut de la 124 de pacienți care sufereau de cancer.

Ultimele Stiri
abonare newsletter