Sănătate

Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile de plată pentru transplant

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi că, în perioada următoare, se vor simplifica procedurile birocratice pentru plata intervențiilor de transplant.

Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile de plată pentru transplant Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile de plată pentru transplant

"Au mai fost dificultăți în aprovizionare, însă Ministerul Sănătății este partener, pentru că suntem conștienți de faptul că aprovizionarea cu medicamente pentru programul de transplant este foarte importantă. Asigurăm toată finanțarea pentru programul de transplant și urmează, în perioada imediat următoare, să simplificăm și procedurile birocratice pentru plata procedurilor de transplant, nu numai pentru transplantul medular", a precizat Bodog, citat de Agerpres.

El a tras un semnal de alarmă cu privire la diminuarea în acest an a numărului donatorilor pentru transplant.


"Nu vorbesc aici despre transplantul medular, ci vorbesc despre transplant în general", a afirmat reprezentantul Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește vaccinurile, Bodog a spus că 115.000 de doze de ROR au fost repartizate către Direcțiile de Sănătate Publică care le distribuie în continuare.


"Continuăm procedura pentru a achiziționa toată cantitatea. Dozele de tetravalent sunt deja în teritoriu. Iar pentru hexavalent urmează să se livreze o nouă tranșă cu o lună mai devreme decât era convenit în cadrul contractului", a explicat Florian Bodog.

Ultimele Stiri
abonare newsletter