Sănătate

Starea copilului sfâşiat de câini adus la Cluj, în uşoară ameliorare

Starea copilului de 8 ani adus în stare gravă joi seară la Spitalul de Copii din Cluj este stabilă, sâmbătă. Medicii rămân precauţi în privinţa prognosticului, dar sunt mai optimişti decât în ziua anterioară.

„Este stabil, intubat în continuare şi ventilat mecanic. Primeşte antibiotice şi medicaţie vasoactivă. Nu a mai necesitat transfuzii”, ne-a declarat, sâmbătă seară, directorul medical al Spitalului de Copii din Cluj, Călin Lazăr.

După ore îndelungi de operaţii şi patru zile de când băiatul este spitalizat, prognosticul medicilor rămâne rezervat:


„Suntem tot precauţi în privinţa prognosticului, dar mai optimişti decât ieri (vineri, n.red.)”, a menţionat directorul medical. Conform lui, „sindromul de compartiment”, care ar fi putut duce la comprimarea iremediabilă a unor structuri vasculare şi nervoase este sub control.

Băiatul în vârstă de 8 ani prezenta la adcerea lui în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii, joi seară, aproximativ 30 de plăgi cauzate de muşcături, din informaţiile poliţiştilor reieşind că minorul a fost atacat de 4 câini, în incinta unei societăţi comerciale din Câmpia-Turzii, cel mai probabil după ce a sărit gardul.


Copilul a fost supus unor operaţii îndelungi, în primul rând pentru coaserea rănilor, dar şi pentru plastia zonelor celor mai afectate.

Potrivit doctorului Călin Lazăr, atât el cât şi colegii săi nu au mai întâlnit în cariera de 20-30 de ani, un pacient într-o stare atât de gravă ca urmare a muşcăturilor cazate de câini.


Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care a avut loc  incidentul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter