Sănătate

Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Excelenţa Sa, Karsten Vagn Nielsen, în vizită la Centrul Medical Transilvania

Conducerea Centrului Medical Transilvania a primit vineri vizita Excelenţei Sale, Karsten Vagn Nielsen, Ambasador al Regatului Danemarcei în România.

Întâlnirea a oferit conducerii Centrului Medical Transilvania prilejul de a evidenţia continua creştere şi încrederea de care se bucură clinica în rândul pacienţilor din Cluj şi nu numai.

Ambasadorul Karsten Vagn Nielsen a declarat cu această ocazie că Centrul Medical Transilvania este exemplul cel mai bun a ceea ce înseamnă o investiţie daneză.


“Scopul vizitei mele este să-mi fac o impresie asupra situaţiei de aici. Este deja cunoscut faptul că de o lungă perioadă de timp Cluj-Napoca este centrul creşterii economice din România şi acest lucru este foarte important pentru noi. Am vrut să văd cum investiţiile daneze se descurcă în oraş şi să găsim noi modalităţi pentru a atrage noi investitori danezi în Cluj-Napoca. Sunt extrem de impresionat de Centrul Medical Transilvania, este un exemplu foarte bun de ceea ce înseamnă o investiţie daneză. Mai mult, aducând cea mai modernă tehnologie, cele mai bune echipamente, echipamentele de aici sunt la cele mai înalte standarde, şi know how-ul danez, modelul danez de a trata pacienţii, consider că este cel mai important lucru şi aceasta este principalul beneficiu pe care eu îl văd pentru companiile daneze care aleg să investească aici. Nu e vorba numai de a aduce bani pentru a scoate profit, este şi o cale de a transfera know how-ul pentru cele mai bune practici. Cluj-Napoca este un loc foarte frumos, de abia aştept să mă reîntorc, să sperăm cu mai multe investiţii daneze care să fie la fel de performante ca şi Centrul Medical Transilvania”, a spus Excelenţa Sa Karsten Vagn Nielsen.

La rândul său, medicul Khaled Arif, managerul Centrului Medical Transilvania, a explicat că în viitorul apropiat are în plan deschiderea unui spital.


“Eu cred că modelul danez pe care îl aplicăm aici joacă un rol foarte important în creşterea cifrei de afaceri a Centrului Medical Transilvania, dar mai sunt şi alţi factori care au jucat un rol important. În primul rând, avem medici specialişti foarte buni, sunt medicii noştri din Cluj, care au terminat facultatea aici în Cluj şi eu cred că mai este încă un factor foarte important. Noi avem aparatură de înaltă performanţă, mă refer aici la RMN şi la computerul tomograf pe care îl avem aici. Legat de cultura medicală daneză pe care o aplicăm aici în centrul nostru, acolo în Danemarca este foarte important ca pacientul să fie întotdeauna în centrul atenţiei şi eu cred că mesajul nostru a ajuns la români şi românii au încredere în sistemul medical danez şi de aceea avem foarte mulţi pacienți. Domnul ambasador ne-a transmis, în primul rând, sprijinul total al Ambasadei Daneze şi a salutat efortul nostru şi ne-a felicitat că am devenit un centru de referinţă pentru General Electric, firma americană cu care am colaborat şi de unde avem aparatura RMN-CT. Centrul Medical Transilvania este un centru de referinţă pentru General Electric în toată Europa de Est. În perioada următoare avem în plan să dezvoltăm business-ul nostru medical, am achiziţionat un teren în apropiere, pe strada Rene Descartes, şi vrem să facem acolo un spital cu aproximativ 4 săli de operaţie şi saloane”, a precizat medicul Khaled Arif, managerul Centrului Medical Transilvania.

Doctorul Iulian Opincariu, director medical al Centrului Medical Transilvania, spune că cele mai căutate specialități medicale sunt neurologia, neurochirurgia și bolile interne.


“Avem toate specializările pe cabinete medicale, începând de la neurologie, neurochirurgie, ORL, ortopedie, urologie, pediatrie. Pe viitor, Centrul Medical Transilvania nutreşte o extensie a activităţii medicale, în special chirurgicală, cu săli de operaţie noi şi paturi într-o altă locaţie. E vorba de dosare, de acte, de hârtii, care nu depind de noi, dar dacă totul e în regulă sperăm ca într-un an de zile să ne putem desfăşura activitatea într-o nouă locaţie mult mai confortabilă şi mai dedicată tuturor specialităţilor, în special chirurgicală. Adresabilitatea cea mai mare este în special pe neurologie, neurochirurgie, chirurgicale, boli interne”, a declarat Dr. Iulian Opincariu, director medical al Centrului Medical Transilvania.

Centrul Medical Transilvania a fost inaugurat în 2011 la Cluj-Napoca şi este prima investiție daneză privată în domeniul medical din România.

Etichete: servicii medicale
Ultimele Stiri
abonare newsletter