Sănătate

Defazaţi cu o zi. Proteste la Spitalul Judeţean Cluj după declanşarea grevei generale

Aproape o sută de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, membri Sanitas, au protestat, marţi, în faţa Secţiei Chirurgie I, şi au scandat "Grevă generală", "Unitate" şi "Vrem dreptate pentru sănătate".

Cadrele medicale, în faţa Spitalului Judeţean Cluj. Cadrele medicale, în faţa Spitalului Judeţean Cluj.

Protestatarii – medici, asistente, infirmiere, personal TESA - s-au adunat, marţi, în faţa Secţiei Chirurgie I a SCJU Cluj-Napoca având insigne ale Sanitas pe care scria "Grevă", dar şi afişe cu mesajul "Grevă generală cu întreruperea activităţii pe termen nelimitat".

Oamenii au scandat "Grevă generală", "Unitate" şi "Vrem dreptate pentru sănătate".


"Luni, din păcate, ministrul Sănătăţii nu a fost de acord cu revendicările noastre, ca urmare am decis să ieşim din nou în faţa Secţiei Chirurgie I şi să continuăm greva. În această perioadă se asigură doar urgenţele, treimea de activitate, în rest toţi pacienţii cronici veniţi pentru control sau consultaţii trebuie să aştepte. Pacienţii care nu sunt foarte grav se temporizează. Greva nu împotriva pacienţilor, nu ne răzbunăm pe pacienţi", a spus vicepreşedintele Sanitas Cluj, Ovidiu Bota, potrivit Mediafax.

La rândul său, Ana Nicoară, o asistentă care lucrează de 11 ani în sistemul medical, a declarat că în spital condiţiile de lucru sunt „foarte proaste”.


"Am ieşit sperând că Parlamentul să voteze ordonanţele şi tot ceea ce am cerut noi ca revendicări să fie adoptate. Dacă se aprobă revendicările, voi avea condiţii mai bune, un salariu mult mai bun. Condiţiile de lucru sunt foarte proaste, este o lipsă de personal, o asistentă medicală din tura de după amiază supraveghează 40 de pacienţi, iar în tura de noapte lucrează tot o singură asistentă, fără infirmieră şi brancardier, dar este chemată şi la urgenţe", a spus aceasta, precizând că are un salariu lunar de 2.900 de lei.

La nivelul judeţului Cluj, se află în grevă aproximativ 3.000 de membri ai Sanitas.


Citeşte şi: Federaţia Sanitas suspendă greva generală din spitale. “Dacă majorările salariale nu trec de Parlament luni, reluăm greva generală”

Ultimele Stiri
abonare newsletter