Sănătate

Federaţia Sanitas suspendă greva generală din spitale. “Dacă majorările salariale nu trec de Parlament luni, reluăm greva generală”

Federaţia Sanitas suspendă greva generală din spitale. Decizia a fost luată urmare a promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament săptămâna viitoare.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, marţi, că, dacă majorările salariale decise în comisiile parlamentare nu vor fi aprobate luni, cadrele medicale vor relua greva generală.

Comisiile de muncă şi buget din Camera Deputaţilor au adoptat, marţi, raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016, prin care aprobă majorări salariale în sănătate şi educaţie, în medie cu 15%, Marius Sepi, prezenta la Parlament, a declarat jurnaliştilor că Federaţia Sanitas a decis să suspende greva generală.


”Fiind solidari cu suferinţele prin care au trecut pacienţii şi având în vedere că parlamentarii ne-au transmis că luni va fi votat proiectul, am decis să suspendăm greva”, a anunţat Sepi, potrivit news.ro.

El a avertizat însă că, dacă legea nu va trece luni de Parlament, cadrele medicale vor intra din nou în grevă generală.


Aproape 82.000 de angajaţi din sistemul sanitar au intrat, luni, în grevă generală, potrivit sindicaliştilor, în condiţiile în care nu au ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării unitare. Liderii sindicali susţin că, în perioada grevei generale, doar o treime din angajaţi asigură serviciile medicale.

abonare newsletter