Sănătate

Spitalul de Copii din Cluj, fără autorizaţie ISU

Patru secţii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii nu au aviz ISU împotriva incendiilor. În acest sens, Consiliul Judeţean Cluj va aloca nu mai puţin de 25.000 de euro pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii acestui aviz.

La viitoarea şedinţă, Consiliul Judeţean Cluj va împărţi puţinii bani alocaţi spitalelor în acest an, puţin peste 10 milioane lei, pentru reparaţii şi achiziţii de aparatură medicală.

Astfel, urmează să primească bani Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecţionase, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, Institutul Inimii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Militar de Urgenţă sau Spitalul de Boli Psihice Borşa.


Pe anul 2016, în bugetul judeţului Cluj la capitolul “Sănătate” s-a aprobat suma de 10.029.050 lei, şase spitale urmând a beneficia de 9.029.050 lei, 1 milion rămânând ca şi rezervă.

Eternele reparaţii şi eternele alocări de fonduri


Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a cerut Consiliului Judeţean, printre altele, fonduri pentru a repara acoperişul clădirii. Suma cerută de managerul Petru Şuşca a fost de 812.750 de lei, dar potrivit proiectului de hotârâre instituţia ar urma să primească o sumă mai mică decât cea cerută, doar 705.000 lei.

Şi Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu“ Cluj-Napoca a solicitat fonduri în valoare de 2.600.000 lei pentru lucrări de reparații capitale la blocul operator. Potrivit proiectului de hotărâre, CJ va aloca Institutului Inimii 100.000 de lei, bani proveniţi din rezerva rămasă nerepartizată.


Spitalul Militar de Urgență “Dr.Constantin Papilian“ Cluj-Napoca ar urma să primească 195.000 lei  pentru reamenajarea a două săli de operații în secția Ortopedie-traumatologie.

25.000 de euro pentru aviz ISU

Potrivit proiectului de hotărâre, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii va primi suma de 1,5 milioane de lei bani care vor merge către achiziţionarea mai multor aparate medicale, dar şi pentru reparaţii curente la secţiile de nefrologie. O altă parte din bani va merge pentru achiziţionarea unei instalaţii de avertizare pentru siguranţa la incendiu pentru Secţia de Pediatrie II, iar suma de 111.000 lei (aproape 25.000 de euro) va fi folosită, potrivit proiectului de hotărâre, pentru “întocmire documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei de securitate de incendiu UPU, ATI, ORL, Chirurgie”.


Controale doar în baruri şi discoteci, nu şi în spitale sau şcoli

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj spun că, pe fondul tragediei din clubul Colectiv, prioritară este verificarea barurilor, nu a şcolilor sau spitalelor.

Imediat după tragedia din Colectiv, ISU Cluj a demarat verificări şi a amendat zeci de baruri, discoteci sau cluburi, în timp ce sute de şcoli şi probabil zeci de spitale din judeţul Cluj funcţionează fără autorizaţii de la pompieri. Autoritățile sunt preocupate mai mult de controalele din baruri decât de siguranţa copiilor sau bolnavilor. Anul trecut, premierul interimar Sorin Câmpeanu spunea că din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizații PSI (cu privire la protecția contra incendiilor).

Ultimele Stiri
abonare newsletter