Sănătate

Studenţii adună bani pentru Institutul Inimii din Cluj

Organizația Studenților Mediciniști (OSM) va organiza un bal caritabil şi o petrecere caritabilă studenţească. Studenţii îşi propun să adune bani pentru cumpărarea a trei aparate, în valoare de 500.000 euro, necesare dotării Institutului Inimii Prof. Dr. Niculae Stăncioiu Cluj-Napoca.

Studenţii adună bani pentru Institutul Inimii din Cluj Studenţii adună bani pentru Institutul Inimii din Cluj

OSM a demarat un nou proiect de mare amploare, care își propune să reabiliteze cu fiecare ediție o secție de spital din Cluj-Napoca. “Pentru ediția curentă, partenerul nostru este Institutul Inimii Niculae Stăncioiu, pentru care dorim să obținem fondurile necesare achiziționării 3 aparate, valoare estimată 500.000 euro. Pentru aceasta, vom organiza un bal caritabil în data de 6 mai la care vor participa persoane din administrația locală, din mediul academic, etc. și o petrecere caritabilă studențească în data de 27 aprilie”, au declarat organizatorii.

Fondurile obținute în urma evenimentelor vor fi donate spitalului care va colabora cu o firmă de consultanță pe fonduri europene parteneră pentru a accesa un grant european nerambursabil.


Institutul Inimii a fost dezvoltat in anii '90, avand ca baza Clinica de Cardiologie infiintata cu un deceniu inainte. În prezent, este unul dintre cele mai mari institute de profil din ţară, cu pacienţi din toată România. Institutul Inimii din Cluj este unul dintre puţinele spitale din ţară în care se fac operaţii pentru malformaţii cardiace la nou născuţi.

Problema lipsei unor aparate a fost semnalată de mai multe ori, dar până acum nu s-a găsit finanţarea necesară pentru dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter