Sănătate

Medicii clujeni intră în GREVĂ

Medicii din Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) sunt nemulţumiţi de condiţiile în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea şi au anunţat că intră în grevă.

Circa 60 – 70 de medici clujeni vor intra începând cu data de 21.03.2016 în grevă japoneză în instituţiile sanitare clujene. În semn de protest medicii vor purta banderole albastre pe toată durata programului, fără a fi afectat timpul de muncă.

„Este important de menţionat că activitatea medicală nu va fi întreruptă. O să ne desfăşurăm activitatea în mod normal. Suntem nemulţumiţi şi noi medicii să trăim din şpăgi. Menţionăm că dacă solicitările noastre nu vor fi luate în considerare vom continua acţiunile de protest prin declansarea grevei de avertisment, precum şi altor acţiuni revendicative, în conformitate cu prevederile legale”, a declarat pentru Monitorul de Cluj preşedintele CFSMR, doctorul Eşanu Victor.


Revendicările medicilor:

- salarizarea personalului medical (medicii solicită aplicarea legii 284/2010 cu aplicarea salariului minim de 1250 lei);
- plata gărzilor în afara orelor de muncă;
- plata sporurilor în raport cu salariul din 2015 (şi nu în raport cu cel din 2009, cum se întâmplă acum);
- ameliorarea condiţiilor de muncă şi reglementarea timpului de muncă (în conformitate cu directiva 88/2003 a Comisiei Europene şi a Parlamentului European).

Etichete: greva medici
Ultimele Stiri
abonare newsletter