Sănătate

Nicolau a demisionat din cauza "frustratului" Achimaş

De cel puţin două săptămâni, între chirurgul clujean Dan Mihail Nicolau şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş se desfăşoară un duel în declaraţii. S-a ajuns la ameninţări şi demisii.

Dan Mihail Nicolau, şef de secţie la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca a anunţat, joi, 18 februarie că a demisionat din toate funcţiile deţinute în sistemul de sănătate. Culmea, acest gest vine după ce Nicolau a cerut demisia ministrului Sănătăţii, clujeanul Patriciu Achimaş. “Astăzi, 18 februarie 2016, mi-am dat demisia din toate funcţiile deţinute în sistemul de sănătate ca şi urmare a reacţiei « mutoase » a factorilor decizionali. Suficienta aroganţă a domnului ministru Achimaş-Cadariu sunt principalele motive ale demisiei mele”, a scris chirurgul Dan Mihail Nicolau pe Facebook.

În urmă cu câteva zile, chirurgul de la Spitalul de Pneumoftiziologie scria pe aceeaşi reţea de socializare că a fost ameninţat de Patriciu Achimaş sau de cineva din anturajul acestuia după ce Nicolau i-a cerut demisia ministrului. ”Vă anunţ public că am primit mesajele dumneavoastră sau ale persoanelor din anturajul dumneavoastră care m-au sfătuit să nu mă pun cu dumneavoastră sugerându-mi-se soluţii de compromis. Vă asigur că nu-mi este teamă de dumneavoastră şi nu mă simt speriat de funcţia dumneavoastră de ministru. Vă asigur că nu accept niciun compromis şi de asemenea vă asigur că nu voi ceda la posibilele şantaje îndreptate împotriva mea fiindcă nu sunt santajabil”, afirma Nicolau.


Citiţi AICI de ce chirurgul Dan Nicolau a cerut demisia lui Patriciu Achimaş.

Vă reamintim că şi partidul ALDE a solicitat ca ministrul clujean să îşi dea demisia după ce acesta a declarat că dacă ar fi să raporteze sistemul de sănătate la ansamblul societăţii, ar spune că este peste medie şi i-a îndemnat pe români să “muncească ca afară” dacă vor “o ţară ca afară”. Ulterior, Achimaş a explicat ce a vrut să spună de fapt cu acea declaraţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter