Sănătate

Ministrul Sănătăţii: Nu îmi dau demisia, nu cred că demisia mea va rezolva problema

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, audiat în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, că nu îşi va da demisia, în contextul în care mai mulţi deputaţi i-au cerut acest lucru.

Patriciu Achimaş-Cadariu a fost chemat miercuri în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor, pentru a fi audiat cu privire la situaţia copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic şi a celor trei care au decedat.

În cadrul audierilor, deputatul ALDE Graţiela Gavrilescu şi deputatul PSD Călin Potor au cerut demisia ministrului Sănătăţii.


Însă Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat că nu intenţionează să demisioneze. "Ultima perioadă a fost dificilă, nu cred că cineva se poate pune în pielea părinţilor acestor copii. Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă", a spus ministrul.

Referitor la situaţia copiilor internaţi, ministrul Sănătăţii a precizat că la Spitalul "Marie Curie" mai sunt internaţi opt copii, dintre care trei la terapie intensivă", care sunt staţionari.


Ministrul Sănătăţii a declarat că prima sesizare s-a făcut către DSP Argeş pe 9 februarie şi că abia după această dată s-au activat organismele specifice într-o astfel de situaţie. "Am dispus pe 10 februarie ancheta epidemiologică. În data de 12, comisia s-a deplasat şi la Marie Curie, restul măsurilor din 12-13 februarie, recoltarea probelor, vor fi prezentate pe larg. De pe 15 s-a făcut un sistem de declarare a bolii de sindrom hemolitic uremic".

Cadariu a explicat că, în contextul în care nu a fost depistată încă sursa infecţiei, a activat mecanismul european.


"Ne-am dat seama că ne aflăm într-una din situaţiile descrise în Germania. Ne plasăm într-o situaţie în care nu identificăm agentul patogen. Am urmat exact toate etapele prevăzute legal de către anchetă, în termenii prevăzuţi", a subliniat ministrul Sănătăţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter