Sănătate

Angajatorii din domeniul medical, verificaţi de ITM Cluj

În perioada 08.12.2015 - 29.01.2016, ITM Cluj a desfăşurat controale în cadrul campaniei privind verificarea respectării de către angajatorii din domeniul medical. Au fost controlaţi un număr de 26 angajatori, au fost aplicate un număr de 50 sancţiuni contravenţionale dintre care nicio amendă, doar avertismente.

Deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă se referă la nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului saptămânal, nerespectarea prevederilor legale  referitoare la orele suplimentare, neevidenţierea pe statele de plată a sporului pentru munca de noapte, transmiterea cu întârziere a contractelor de muncă în Revisal, neevidenţierea pe statele de plată a sporului pentru sărbători legale.

Principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost evaluarea incompletă a riscurilor biologice şi chimice, instrucţiuni proprii incomplete, reprezentanţi ai lucrătorilor cu atribuţii specifice în domeniul ssm  fără cursuri, deficienţe in  desemnarea si instruirea  personalului pentru situatii de pericol grav si iminent, control medical periodic efectuat cu întârziere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter