Sănătate

UBB lansează o campanie pentru donarea de sânge

Universitatea Babeş-Bolyai lansează o campanie pentru donarea de sânge în rândul studenţilor, campanie prin care îşi propune să dezvolte implicarea socială în rândul tinerilor.

„Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj organizează în perioada 17-20 noiembrie 2015 sesiuni de donare de sânge adresate studenţilor şi nu numai. Campania de faţă îşi propune o acţiune de donare, pe durata a patru zile, organizată la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.19). Donatorii se pot prezenta la Centru între orele 7,30-13,00”, se arată într-o informare transmisă, marţi, de universitatea clujeană.

„Donăm împreună, UBB dă startul" este cea de-a doua campania de donare de sânge iniţiată de UBB.


"Donăm împreună, UBB dă startul' reprezintă un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării de sânge. Dorim ca alături de organizaţiile studenţeşti şi alţi parteneri să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate”, a declarat, în comunicat, purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş.

În cadrul primei ediţii a campaniei de donare de sânge, desfăşurată în perioada 31 martie-2 aprilie, au donat 81 de studenţi ai UBB.


Articol scris de Ştefana Stoica, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter