Sănătate

Iubitorii de Zumba din Cluj, invitați să danseze pentru sprijinirea copiilor dependenți de dializă

Daca vreți sa ajutați copiii dependenți de dializă, sunteţi invitaţi astăzi începând cu ora 19:00 la International Ballroom, pe Aleea Băișoara numărul 2 A din Cluj-Napoca.

Organizatorii evenimentului au anunțat participarea unor instructori de Zumba foarte apreciați de această comunitate, Abreu Hayrold și Laurencio Deivis din Republica Dominicană care au promis iubitorilor de dans și bună dispoziție un show de zile mari.

Invitați speciali ai acestui eveniment sunt persoanele dependente de un scaun rulant îngrijiți de Asociația Handicope și copiii și tinerii cu deficiențe de vedere susținuți de Asociația Derzelas din Cluj-Napoca.


Instructorii Zumba au pregătit momente speciale, coregrafii inedite pentru persoanele cu dizabilități dar și un moment spectaculos pentru mame și bebeluși.

Zumbathon-ul are ca scop strangerea a 35000 de lei, pentru nevoile copiilor dependenți de hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal susținuți de Asociația Delia Grădinaru. 


Mulți  dintre  copiii a căror rinichi nu mai funcționează nu își pot lua vacanță de la boală niciodată.

Cu eforturi umane și financiare majore Asociația „Delia Grădinaru” reușește de 12 ani încoace  să le ofere unora dintre ei, câteva zile de recreere în două tabere anuale care sunt întrerupte dureros de ședințele de dializă de care depind supraviețuirea acestora și care sunt asigurate cu sprijinul unor centre de dializă.


„Alături de inimoșii instructori Zumba din Cluj ne-am propus prin acest eveniment să îmbinăm  în mod fericit, mișcarea, recreerea prin Zumba și ajutorarea unor copii a căror viață este scurtă și plină de durere. Banii pe care îi vor dona clujenii sufletiști la acest Zumbathon le vor aduce acestor copii și tineri suferinzi tabăra la care visează an de an și care este „gura lor de oxigen” după luni de spitalizare.  La finalul acestui an, între 28 decembrie-4 ianuarie ne dorim să invităm 50 de copii și tineri într-o tabără la hotel Univers T din Cluj-Napoca pentru a petrece sfârșitul de an împreună. Este o ocazie de bucurie pentru acești tineri grav bolnavi de a se întâlni din toate colțurile țării și de a petrece câteva zile minunate împreună. Le mulțumesc din toată inima instructorilor de Zumba din Cluj-Napoca și pasionaților acestui dans sportiv pentru că participă frecvent la susținerea unor cauze nobile, demonstrează că sunt o comunitate adevărată și că au găsit sensul adevărat al cuvintelor solidaritate și empatie. Așteptăm cât mai mulți clujeni la acest eveniment ce promite două ore de bucurie și energie pozitivă”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru.

La începutul evenimentului caritabil se va ține un moment de reculegere în memoria victimelor care și-au pierdut viața în Clubul Colectiv.

Etichete: zumba
Ultimele Stiri
abonare newsletter