Sănătate

Ruperea USL îi îmbolnăvește pe clujeni

Noua listă a medicamentelor compensate ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 aprilie, doar că schimbarea ministrului Sănătăţii, a făcut ca acest termen să fie prelungit.

Pacienţii au de suferit din nou de pe urma scandalului politic din ultima perioadă, mai exact destrămarea USL s-a destrămat şi schimbarea miniştrilor care aparţineau Partidului Naţional Liberal. Astfel, schimbarea ministrului Sănătății va cauza întârzierea proiectelor care trebuiau să intre în vigoare din luna aprilie. Eugen Nicolăescu a fost schimbat din funcţie cu Nicolae Bănicioiu.

Lista medicamentelor compensate trebuia să fie actualizată şi să intre în vigoare din 1 aprilie. Acest lucru nu va mai fi însă posibil deoarece actualul ministru al Sănătăţii va trebui să evalueze toate proiectele predecesorului său.


Pacienţii se tratează cu medicamente vechi

Singurii care au de suferit de pe urma acestor evaluări sunt pacienţii care sunt nevoiţi să se trateze în continuare cu medicamente vechi. Lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizată de şase ani. Aproximativ 130 de medicamente noi ar urma să intre pe noua listă a medicamentelor compensate şi gratuite, însă termenele privind apariţia noii liste au fost în nenumărate rânduri amânate.

În prima fază, fostul ministru al Sănătăţii anunţa că noua listă a medicamentelor compensate va fi actualizată în data de 1 iulie 2013, apoi în 1 ianuarie 2014, iar ultimul termen a fost dat în 1 aprilie.


De curând a fost anunţat faptul că nici acest termen nu va fi respectat pe motiv că Nicolae Bănicioiu va reevalua toate proiectele.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter