Sănătate

Încep controalele în spitalele clujene

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr.Dorina Duma, nu se aşteaptă ca la noi în judeţ să fie găsite probleme majore în spitale.

Cele 17 unităţi spitaliceşti din judeţul Cluj vor fi aspru controlate, de luni, de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică la capitolul condiţii igienico-sanitare. Managerii spitalelor unde vor fi găsite nereguli vor fi sancţionaţi, iar unele spitale riscă să fie închise dacă în interiorul acestora vor fi găsite probleme majore – asta conform fostului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

“Conform unei tematici date de către Ministerul Sănătăţii de luni, 3 martie, vom începe o serie de controale în toate unităţile spitaliceşti din judeţ. Controlul vizează condiţiile igienico-sanitare. La control, în fiecare spital vor merge câte doi inspector, dintre care unul este medic. Dacă vor fi găsite probleme, managerii spitalelor vor primi un termen pentru a remedia problema şi apoi se va face un recontrol la respectiva unitate spitalicească”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr. Dorina Duma.


La Cluj nu se aşteaptă să fie găsite probleme majore în unităţile spitaliceşti. “Nu mă aştept să găsim probleme majore la Cluj. Cam ştim ce avem în unităţile spitaliceşti de la noi, sunt controlate periodic şi din acest motiv nu cred că o să găsim nereguli majore”, a mai adăugat dr. Dorina Duma.

Aceste controale se vor desfăşura în perioada 3 - 22 martie. În săptămâna 24-31 martie se vor desfăşura controale încrucişate la Spitalele Judeţene de Urgenţă şi institute. Rezultatele acţiunii de control se transmit la minister de către reprezentaţii DSP Cluj până la data de 7 aprilie. În cazul acestor controale încrucişate, Ministerul Sănătăţii va stabili planurile, echipele de inspectori şi datele exacte la care vor fi programate controalele.


În cadrul acestei acţiuni vor fi controlate: normele privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, a blocului alimentar, normelor de supraveghere, de prevenire si control al infecţiilor nosocomiale, a modului de aprovizionare cu materiale de curaţenie şi produse biocide, a modului în care sunt gestionate deşeurile sanitare, a protecţiei contra insectelor şi a rozătoarelor, a controlului personalului şi a respectării prevederilor privind fumatul

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter