Sănătate

Ministerul Sănătății a suplimentat banii pentru programul HIV/SIDA. Află câți bani va primi Clujul!

Ministerul Sănătății a alocat suplimentar, la sfârșitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA. Din acești bani, județului Cluj i-au fost alocate 2.266.000 lei.

"Având în vedere faptul că fondurile alocate pentru acest program pe trimestrul I au fost insuficiente ca urmare a trimestrializării primite de la Ministerul de Finanțe, Ministerul Sănătății a refăcut sumele alocate pe alte programe și a alocat suplimentar, la sfârșitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmând ca la rectificarea bugetară să se facă corecțiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe", a precizat MS prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Din suma totală alocată de Ministerul Sănății, județul Cluj va primi suma de 2.266.000 lei pentru ca pacienții bolnavi de HIV/SIDA să poată beneficia la timp de tratamentul adecvat.


Ministerul Sămătății mai precizează că, "potrivit procedurii, unitățile sanitare care implementează programul național de prevenire, supraveghere și control a infecției HIV/SIDA sunt obligate să se aprovizioneze cu medicamentele necesare".

Ultimele Stiri
abonare newsletter