Sănătate

Minte Forte derulează cel mai amplu proiect de sănătate mintală din Cluj

Proiectul „Atenție la Minte” al asociaţiei Minte Forte din Cluj urmăreşte educarea populaţiei în legătură cu importanţa sănătăţii mintale, a metodelor de tratament şi prevenţie.

Proiectul va cuprinde două etape: în primele trei luni, vor fi răspândite mesaje de conștientizare cu privire la importanța sănătății mintale, a prevenției sau tratamentului bolilor psihice și utilitatea accesării serviciilor de sănătate mintală, prin intermediul mediilor de comunicare online, a unui spot radio, a unor afișe și stickere și a unui clip video. Obiectivul principal al acestei campanii este ca mesajul de promovare a sănătății mintale să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, aparținând tuturor categoriilor socio-economice.

A doua etapă va consta în cea de-a V-a ediție a Săptămânii Sănătății Mintale, desfășurată anual de Minte Forte, acum într-o formă mult mai extinsă, cu activități mult mai numeroase și mai diversificate și cu o promovare foarte amplă și intensă, care să-i asigure vizibilitatea în rândul tuturor cetățenilor clujeni. Săptămâna Sănătății Mintale va cuprinde: prezentări interactive susținute de specialiști, atât în Cluj-Napoca, cât și în două orașe învecinate (Turda, Dej), piese de teatru, o Bibliotecă Vie, un discurs inspirațional al unei celebrități, ateliere de dezvoltare personală, activități non-formale, un vernisaj de arte plastice pe teme de sănătate mintală, un târg al ONG-urilor clujene din domeniul sănătății mintale, distribuția de materiale informative pe teme de sănătate mintală.


Săptămâna Sănătății Mintale a debutat în 2010 și este singurul eveniment de acest gen din România. Proiectul „Atenție la Minte” va aduce pentru întâia oară activități din cadrul Săptămânii Sănătății Mintale și în afara municipiului Cluj-Napoca, în localitățile Turda și Dej. Minte Forte vine astfel în întâmpinarea nevoilor de educație în domeniul sănătății mintale ale acestor comunități și asigură creșterea impactului acestei inițiative.

Proiectul „Atenție la Minte” este înscris în cursa pentru finanțarea Idei din Țara lui Andrei și are nevoie de voturile clujenilor până pe 31 octombrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter