Sănătate

Uleiul de măsline și peștele, în fruntea listei UE cu alimentele cel mai frecvent contrafăcute

Un proiect de raport al Uniunii Europene relevă că alimentele cel mai frecvent contrafăcute sunt uleiul de măsline, peștele și mâncarea organică, relatează vineri Associated Press.

În același timp, potrivit acestui proiect de raport, carnea de vită este mai puțin riscantă, în pofida scandalului de la începutul acestui an legat de descoperirea la vânzare a mai multor produse etichetate ca fiind pe bază de carne de vită și care conțineau de fapt carne de cal.

Eurodeputata olandeză Esther de Lange, care lucrează la acest document, și-a exprimat surprinderea privind absența cărnii din clasamentul primelor 10 alimente cel mai frecvent contrafăcute. Raportul a fost realizat pe baza unor studii academice, înregistrări ale poliției și interviuri cu reprezentanți ai industriei alimentare.


După uleiul de măsline, pește și alimentele organice, în acest 'top 10' figurează laptele, cerealele, mierea și siropul de arțar, cafeaua și ceaiul, condimentele, vinul și unele sucuri de fructe.

Există și supermarketuri care testează inele de calamar pentru a se asigura că nu sunt făcute din anusuri de porc, a ținut să precizeze eurodeputata olandeză.


Proiectul de raport urmează să fie aprobat luna viitoare de o comisie parlamentară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter