Sănătate

Ziua Mondială a Sănătății Mintale, sărbătorită la Cluj de asociaţia Minte Forte

Pe 10 octombrie 2013, Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca va sărbători Ziua Mondială a Sănătății Mintale prin prezența în hipermarketul Cora cu un stand de activități adresate publicului clujean.

Voluntarii organizației vor împărți pliante informative pe teme de interes general din domeniul sănătății mintale, le vor oferi trecătorilor baloane cu mesaje specifice și îi vor invita să lase răspunsuri la întrebarea ”Tu ce faci pentru bunăstarea ta mintală?” pe un panou amplasat în acest scop. De asemenea, vizitatorii standului vor putea afla mai multe despre proiectele Minte Forte în derulare și în special despre evenimentele de educație pe teme de sănătate mintală pregătite pentru ei în această toamnă. Standul va fi amplasat în apropierea zonei food court a hipermarketului.

Evenimentul are ca scop încurajarea dialogului pe teme legate de sănătatea mintală și a conștientizării importanței echilibrului cotidian în această sferă. Evenimentul își propune să contribuie astfel la reducerea nivelului de stigmatizare asociată problemelor care țin de sănătatea mintală, precum și la creșterea gradului de informare cu privire la serviciile de sănătate mintală disponibile în municipiu, inclusiv cele oferite de Asociația Minte Forte. Este cel de-al doilea an consecutiv când organizația marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale, în 2012 voluntarii săi fiind prezenți cu un stand informativ în Iulius Mall.


Ziua Mondială a Sănătății Mintale a fost sărbătorită pentru prima dată în 1992 la inițiativa Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală și susținută de Organizația Mondială a Sănătății.

Asociația Minte Forte a fost fondată în 2010 şi este o organizație non-profit dedicată promovării sănătății mintale prin inițiative educative adresate publicului larg, suport asigurat persoanelor cu probleme de sănătate mintală și prin proiecte de dezvoltare personală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter