monitorulcj.ro Menu

Sănătate

Specialişti străini vor dezbate la Cluj noutăţi medicale în cadrul unui congres de ortopedie

În perioada 2 – 4 octombrie Cluj-Napoca va găzdui cel de-al XV-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie. Evenimentul va reuni specialişti români şi străini.

Congresul este organizat de Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie (SOROT), în colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca şi se va desfăşura la Grand Hotel Italia. Ediția din acest an a evenimentului este prezidată de prof. dr. Dan Lucaciu, președintele SOROT.  

Congresul reunește o dată la doi ani medicii ortopezi din România cu scopul de a discuta și de a dezbate noutățile din domeniu. La acest eveniment vor participa specialiști din țări precum Franța, Austria, Statele Unite ale Americii, Italia, Ungaria și Israel. Printre invitații acestei ediții a congresului se numără și lectori din partea Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi care vor susține un curs în cadrul acestui eveniment.

“Participarea într-un număr tot mai mare și creșterea interesului pentru manifestările științifice și a conferințelor organizate de catre SOROT, a dus către abordarea unor teme cu rezonanță în activitatea specialiștilor ortopezi”, au declarat organizatorii congresului. Diversitatea acestor teme atrage participanți de renume din toată țara, inclusiv tineri ortopezi care vor beneficia de expunere internațională.