Sănătate

Laparoscopia a debutat cu succes la Turda

Primele operaţii laparoscopice realizate la Spitalul Municipal Turda s-au dovedit un succes, mai multe persoane apelând la această metodă. Prima operaţie de acest gen din Turda s-a desfăşurat pe data de 1 august.

Până acum şapte persoane au ales această metodă chirugicală, toate optând pentru laparoscopie în cazul extirpării vezicii biliare.

Potrivit medicilor turdeni, pacienţii care optează pentru operaţia prin laparoscopie beneficiază de mai puţine zile de spitalizare, aproximativ 3-4 zile de internare, perioada de recuperare fiind redusă la jumătate comparativ cu operaţia clasică.


“Am avut şapte intervenţii laparoscopice, pentru îndepărtarea unor caliculi de pe colecist. Operaţiile au decurs cu succes şi suntem de părere că intervenţiile laparoscopice sunt mult mai avantajoase decât cele clasice. Singura condiţie pentru înlăturarea posibilelor complicaţii ar fi ca pacienţii să vină la operaţie din timp, nu când sunt în stare gravă”, a declarat chirurgul Lucian Martinovici.

Potrivit directorului unităţii medicale, Vasile Grumaz, metoda poate fi aplicată cu succes şi în cazul unor probleme de ordin ginecologic, intervenţii chirurgicale pentru herniile diafragmatice şi în curând pacienţii cu afecţiuni ortopedice vor beneficia de acest tip de operaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter